10 Şubat 2013 Pazar

KANSER HASTA VE YAKINLARINA MÜJDE

KANSER HASTA VE YAKINLARINA MÜJDE
KANSER HASTALARININ VE YAKINLARININ YILLARCA SÜREN KEMOTERAPİ TEDAVİLERİ ARTIK DÜZCDE YAPILABİLECEK

SÖZ ALINDI

Son günlerde gündeme gelen ilimizdeki kanser hastalarının il dışında kemoterapi ve radyoterapi görmeleri ile ilgili olarak AK Parti il başkanı Metin Kaşıkoğlu kemoterapi merkezi kurulması konusunda Sağlık bakanlığı müsteşarı Prof.Dr.Nahit Tosun’dan söz... aldığını açıkladı.

Zaman:09.02.2013 - 18:19:51

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu Cuma günü Düzce’deki kanser hastalarının kemotarafi almak için bile Sakarya,Kocaeli,İstanbul veya Ankara gibi illere gittiklerini, bu işin Düzce’de yapılabilmesi için müsteşar Tosun’dan yardım istediğini söyledi.

Kaşıkoğlu,Prof.Dr. Nihat Tosun’un bu konudaki talebe verdiği cevabıda şöyle açıkladı.

“Kemotarapi merkezi için ya üniversitenin,yada Atatürk devlet hastanesinin bizden talepleri olması gerekiyor.Malzeme konusunda her türlü desteği verebilirim.Onkolog istiyorsanız ,ülkemizde yetişen onkolog sayısı çok az, onkoloji hastanelerine yetmiyorlar,ancak kemotarapiyi bu konuda uzman hemşirelerde yapabiliyor.”

Düzce Atatürk devlet hastanesine kemotarapi ünitesi kurulması konusunda Düzce Valisi Adnan Yılmaz’da talep yazısını elden sağlık bakanlığına ulaştırmıştı.

Kaşıkoğlu hafta içinde Düzce Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile de bir araya gelerek merkezle ilgili görüşeceklerini ve net cevaplarını Ankara'ya ulaştıracaklarını söyledib

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder