13 Kasım 2012 Salı

DÜZCEYE ONKOLOJİ HASTANESİ ŞART

BAŞKA İLLERDE ÇARE ARIYORUZ
BAŞKA İLLERDE ÇARE ARIYORUZ
Son dönemlerde kanser olaylarının sıkça görülmeye başlandığı Düzce’ye onkoloji hastanesinin yapılması şart oldu. Düzceliler başka illere giderek bu amansız hastalığa çare arıyorlar.
13 Kasım 2012 Salı - 11:09

‘Neden Düzce’de bir Onkoloji hastanesi yok?” Sorusu son günlerde daha sıkça sorulmaya başlandı. Düzce’de artan kanser vakaları ve hastaların tedavi için başka illere gidiyor olması Onkoloji Hastanesinin gerekliliğini ortaya çıkardı. Düzce’ye en yakın Onkoloji Hastanelerinin, Bursa, Ankara ve İstanbul’da olduğu bilinirken, Düzce ve çevresinde onkoloji hastanesi bulunmaması çok sayıda vatandaşı mağdur ediyor. Kanserli hastaların tanı, tedavi ve izlemlerinin yapıldığı Onkoloji hastanesinin bulunmaması, Düzce’de ölümlerin ilk nedeni olan kanser vakalarına müdahaleyi geciktiriyor. Başka illerde bu amansız hastalığa çare aramak zorunda kalan vatandaşlar hem maddi hem manevi yönden mağdur oluyor.
Düzce’de önemli bir boşluğu dolduracak olan hastanenin yapılması halinde kanser hastaları Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlere gitmekten kurtulacak. Düzce’deki kanser vakalarındaki artış ve tedavi merkezinin olmayışı, hayati önem taşıyan bu hastanenin Düzce’ye bir an önce kazandırılması gerektiğini ortaya koyuyor.
BU YILKİ SERGİ “ONKOLOJİ HASTANESİ İÇİN”
Gazeteci Mehmet Kıdıman her yıl 12 Kasımda gerçekleştirdiği Fotoğraf Sergisi’ni bu yıl “Onkoloji Hastanesi için” açtı. Kıdıman, “Onkoloji Hastanesi Düzce için acil ihtiyaç” dedi.
Gazeteci Mehmet Kıdıman, her 12 Kasım ve 17 Ağustos’ta açtığı sergiyi bu yılda yineledi. Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kıdıman, bu yılki serginin farklı bir hedefi olduğunu vurgulayarak, depremden sonra hayatta kalanların kanserle yok olmaması için “Düzce’ye Onkoloji Hastanesi Açılmalı” diyerek eşinin kanserli olmasının bunu perçinlediğini dile getirdi.
Öte Yandan bugün açıklamada bulunan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan “Depremde kaybettiklerimizi rahmetle anıyoruz.Ancak ayakta kalanları sağ olarak kurtulanları kanserle kaybetmek istemiyoruz.Onun için Düzce’yle Onkoloji Hastanesi İstiyoruz” dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder