13 Kasım 2012 Salı

12 KASIM’IN 13. YILDÖNÜMÜ

12 KASIM’IN 13. YILDÖNÜMÜ
12 KASIM’IN 13. YILDÖNÜMÜ
12 kasım 1999 yılında yaşanan Düzce Depreminin 13. Yılında Kaynaşlı’da düzenlenen programda deprem şehitleri anıldı. Protokolün de katıldığı programda şehitlerin ruhuna mevlit okundu.
12 Kasım 2012 Pazartesi - 14:42

12 Kasım 1999 yılında yaşanan Düzce depreminin 13. Yılında, depremde en çok kaybın yaşandığı Kaynaşlı’da geleneksel hale gelen anma töreni düzenlendi.Vali Adnan Yılmaz, Sayıştay başkanı ve Gölyaka eski Kaymakamı Recai Akyel , protokol üyeleri ile Kaynaşlı halkının katıldığı törende konuşan Vali Yılmaz, yaşanan bu felaketlerden dersler çıkarmak gerektiğini söyleyerek, aynı acılarla yaşamamak için tedbir alınması gerektiğini belirtti.
Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ise, bugün iki amaçla toplanıldığını, hem deprem şehitlerinin anılacağını, hem de daha güvenli yaşamak için yaşanacak afetlerde neler yapılması gerektiğinin konuşulacağını ifade etti.
Korkmaz, “ 13 yıl önce Düzce’de acı günler yaşadık. Bugün burada deprem şehitlerimizi anmak için toplandık. Onları unutmadık. Bugün hem deprem şehitlerimizi anacağız. Hem de depremlerden ders alarak daha huzurlu ve güvenli yaşamı sağlamak için neler yapmamız gerekir onları konuşacağız. Kaynaşlı için deprem kadar büyük bir tehlike daha var, O da sel tehlikesi, Her yağmurda karşı karşıya kaldığımız tehlike. Biz sürekli yaşadığımız bu tehlikeye karşı DSi ile birlikte derelerimizi ıslah ettirerek önlem almaya çalışıyoruz.” Dedi.
Konuşmaların ardından mevlit okunarak, depremde şehit olan vatandaşlarımız için dualar edildi. Anma töreni ikramlarla son buldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder