9 Ocak 2013 Çarşamba

YENİ İL OLAN DÜZCEYE HAKSIZLIK YAPMAYALIM

YENİ İL OLAN DÜZCEYE HAKSIZLIK YAPMAYALIM
1999 depreminde tamamen yıkılan Düzcemiz İl olmasının ardından hemen toparlanmış bugün 12 yaşında yeni bir il olmasına rağmen SOSYO - EKONOMİK GELİŞMİŞLİK SIRALAMASINDA (SEGE) Tam 46 ili geride bırakarak 35. sıraya yükselmeyi başarmıştır. Depremde tamamen yıkılmış olan ve yeni bir olan kentimiz için bu gerçekten büyük başarıdır.
En yaşanabilir iller sıralamasında Düzce başlardadır. Genel sıralamada 43. Ekonomide 65. Eğitimde 42. Sağlıkta 17. Güvenlikte 44. Kent hayatında 40. Kültür ve sanatta 40. sıradadır. Tablodan da anlaşılacağı gibi Düzce gerçekten yaşanabilir bir kent olduğunu ispat etmiştir.
Sürekli Düzceyi kötüleyen, Düzceyi küçümseyen muhalefet yetkilileri ve felaket simsarları bu tabloya ne diyeceklerdir. İnsafı olan vicdanı olan herkes bu kalkınmayı görecektir. At gözlüklülerde gözlüklerini çıkartırsa Genel sıralamada Gaziantep,Şanlı Urfa, Diyarbakır gibi büyük şehirler dahil 38 ilden daha iyi olduğumuzu göreceklerdir. Hele sağlıkta İstanbul 51., Sakarya 59., Antalya 55.,Zonguldak 39. iken Düzce 17. olarak sağlıkta ne kadar büyük bir ilerleme gösterdiğini ispatlamıştır. Hele yapılmakta olan 300 yataklı hastane ilçelerde yapılan hastaneler tamamlandığında eminimki ilk 10. sıraya girecektir.
Türkiye'de iller bazında kişi başına düşen yıllık milli gelir(gsmh) oralarına göre Düzcenin durumu nedir birde ona bakalım.
Düzce:59. sıra, nufus:338188kişi, Türkiyeye katkısı $3347982000,Türkiyeye katkı orana 0,3,Kişi baş gelir $9900 dolardır.
Bu rakamlar bize Gaziantep, Diyarbakır, Urfa gibi büyük şehirler başta olmak üzere 22 ilden daha iyi durumda olduğumuzu göstermektedir.
Düzce kendi başına 100 ülkeden daha zengindir.
Sayın Düzceliler lütfen bu benzeri sıralamaları gözönüne alarak Düzcenin hakkını verin. Yaşadığımız kentin kıymetini bilin. Düzceyi bu hale gelmesinde emeği geçen herkese Düzceliler adına teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder