2 Ekim 2012 Salı

DAVAYI KAZANDI
DAVAYI KAZANDI
Geçtiğimiz Haziran ayında, elektrik faturasına her ay yansıtılan kayıp kaçak kullanım bedelinin haksız olarak alındığını savunarak SEDAŞ’ı mahkemeye veren Ruşen Aydın, mahkemeyi kazandı. Aydın adliye çıkışı yaptığı açıklamada, “ Haksız kazancın önüne geçildi.” Dedi.
02 Ekim 2012 Salı - 13:49

Kaynaşlı’da ikamet eden Ruşen Aydın isimli bir vatandaş elektrik faturasına her ay yansıtılan kayıp kaçak kullanım bedelinin haksız olarak alındığını savunarak, Kaynaşlı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığına başvurmuş ve Sakarya elektrik dağıtım A.Ş (SEDAŞ)’den şikayetçi olmuştu.
Hakem Heyeti Ruşen Aydın’ın itirazını haklı bularak SEDAŞ'ın Kayıp Kaçak ve Sayaç Okuma Bedellerini haksız yere aldığını ve tüketiciye geri iade etmesine karar verdi. Verilen kararın ardından konu mahkeme taşındı. Ruşen Aydın ve SEDAŞ arasında görülen bugünkü davadan karar çıktı.
Mahkeme Aydın’ın itirazını haklı gördü ve dava Yargıtay yolu açık olmak üzere reddedildi.
SEDAŞ’a karşı davayı kazanan Ruşen Aydın, “ Adalet benim haklı olduğumu ortaya çıkardı. Biz vergisini veren dürüst vatandaşlar olarak hırsızların bedelini böyle haksız şekilde ödemek istemiyoruz. Bütün insanlara bu tüp haksız kazançlara karşı çıkmaları konusunda mesaj vermiş olduk. Davalar açılmadan önce SEDAŞ faturalardan kayıp kaçak bedelini kaldırmıştı ancak başka şekilde yine bu bedeli tahsil ediyordu..” dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder