26 Şubat 2013 Salı

MİLLETVEKİLİMİZ SAYIN KORKMAZ DÜZCEDE 5 KATA MÜSAADE VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

ISRARLA KOVALIYORUZ
ISRARLA KOVALIYORUZ
Milletvekili İbrahim Korkmaz, üniversite yolunun artık siyasilerin takibinde olmadığını söyleyerek, biz ödeneği çıkardık, ihaleyi yapmak özel idareye kalıyor.” Dedi. Korkmaz, kaynaşlı D-100 karayolu kenarındaki çarpık yapılaşmanın sadece bu bölgeyle sınırlı kalmadığını, bağlantı yolu ve D-655 kenarının da boydan boya rehabilite edilmesi gerektiğini savundu.

25 Şubat 2013 Pazartesi - 18:53


Öncü TV’nin 19. yıldönümü dolayısıyla Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır televizyonumuzu ziyaret etti. Televizyonumuzun kurucusu Önder Tonyalı ile sohbet eden milletvekilleri dilek ve temennilerini ilettiler.
Milletvekili İbrahim Korkmaz, bugün Vali Adnan Yılmaz ve Karayolları 4. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil ile Beçi Kavşağı ve Bağlantı yolunda yaptıkları inceleme hakkında bilgi verdi.
Israrla kovalıyoruz
Korkmaz, “ Üçköprü mevkiinde vatandaşların karşıdan karşıya geçişi büyük problem. Bunun muhakkak çözülmesi lazım. Alt geçit su doluyor ve karşıya geçilmiyor.Burada kesin bir çalışma yapılacak. Kapalı spor salonu inşaatı da başlamış durumda. Orası bitince büyük bir trafik yoğunluğu yaşanacak. Buradan girişi çıkışı nasıl verebiliriz, kavşak düzenlemesi nasıl olmalı bunları inceledik. Bunların planlamasının daha önceden yapılmamasının sebebi yolun uzun yıllar önce planlanmış olması. Beçi’deki hastane kavşağında dönüş çok keskin. Oradaki alt geçidin kapatılarak çıkışın biraz daha ileri taşınmasını konuştuk. Beçi’ye giden vatandaşlar ana yol üzerinde iniyorlar. Burada vatandaşların inmesi çok tehlikeli. Oraya bir cep yapılması gerekiyor. Giriş çıkışı sağlamak için geniş bir kavşak yapılacak. Bunları yerinde gördük ve bunlarla ilgili çalışma yapılacak. . Bunları biz ısrarla kovalıyoruz zaten.” Dedi.
Bir ile yakışmıyor
Milletvekili Korkmaz D-100 kenarında çarpık yapılamanın da Düzce’ye yakışmadığını ifade ederek bu görüntüden kurtulmak için Düzce’de kat sayısının artırılması gerektiğini savundu.
“Sadece Kaynaşlı değil, Düzce’nin Gümüşova’dan Kaynaşlı’ya kadar olan görünümü hiç hoş değil.” Diyen Korkmaz, “ Bir ile yakışmıyor. Bunun muhakkak düzeltilmesi lazım. Ancak İnsanlarımızın burada düzenleme yapması için imkanları yeterli değil. Yerini kat karşılığında müteahhide verecek, orada yeni bir yapılanmaya gidilecek. Bu yeni yapılanmada da müteahhidin 3 katla para kazanması mümkün değil. Dolayısıyla hat üzerinde 5-6 kat verilmesi lazım. 3-4 katla Düzce’nin boğmanın doğru olmadığını düşünüyorum.. depremi gören Düzce’de 5-6 katlı olup da ayakta kalan binalar var. Kötü bir yapılanma yaparsanız, en ufak bir depremde yıkılır. Bugünkü teknoloji ile çok daha katlı binalar yapabiliriz. Kat sayısı arttırılsın ki mütehaahitler cazip görsün. Buralardaki eski kötü binalar yıkılsın Düzce’ye daha güzel binalar yapılsın. Yoksa Düzce bu görüntüden kurtulamaz. Kalıcı çözümlere ihtiyacımız var. Düzce’nin geleceği için işadamlarımızın önünün açılması lazım. İşin usulüne uygun yaparsanız 40 katta yaparsınız. Sadece D-100 değil, Kalıcı konutlar bağlantı yolu ve D-655 kenarı da boydan boya rehabilite edilmeli.”diye konuştu
İhaleyi biz yapmıyoruz
Kangren haline gelen Üniversite yolu ile ilgili Korkmaz, ödeneği çıkardıklarını bundan sonraki sürecin İl özel idaresinin takibinde olduğunu dile getirdi.
Korkmaz, “Üniversite yolu ile ilgili biz ödeneği aldık. Bu şimdi tamamen il özel idaresinde. Biz vekiliz, özel idarenin, düzce belediyesinin, kurumların yolunu açarız. İhaleyi biz yapmıyoruz, bizim görevimiz bu değil. Özel idaresinin biran önce başlayıp bitirmesi lazım.”dedi.
Turizm merkezi olarak değerlendirecek
Pazar Günü Mali Kongresini yapan Beşiktaş Spor kulübü Başkanı Fikret Orman’nın Düzce’ye yapılacak olan spor tesisi ile ilgili de açıklamalarına değinen Korkmaz, Düzce’nin Spor ve turizm merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.
“Düzce’yi turizm ve sporun merkezi haline getirmek istiyoruz. Fenerbahçenin getirdiği büyük bir avantaj var. Aynı şekilde Beşiktaşla da görüşme yapıyorduk. Şimdi Beşiktaş burayı turizm merkezi olarak değerlendirecek. Orman evleri yapılacak. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Umarın arkasından Galatasaray ve Trabzon da gelir. Düzce Sporun da merkezi olarak anılmaya devam edecek.” Diyen Korkmaz, tesisin aynı zamanda konaklama ihtiyacını da karşılayacağını söyledi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder