26 Şubat 2013 Salı

MİLLETVEKİLİMİZ SAYIN ÇAKIR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

FİZİKİ ŞARTLAR DÜZELECEK
FİZİKİ ŞARTLAR DÜZELECEK
Düzce’de Eğitim alanındaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Milletvekili Osman Çakır, 2014’ün sonunda Prefabrik okul sorunun son bulacağını dile getirerek “Düzce’de eğitimle alakalı fiziki şartlarla ilgili kimse bir şey söyleyemeyecek.”dedi.
25 Şubat 2013 Pazartesi - 19:12

Milletvekili Osman Çakır Öncü televizyona gerçekleştirdiği kutlama ziyareti sırasında, prefabrik okulların fiziki şartlarının düzeleceğini söyledi.
Kimse Bir şey söyleyemeyecek Çakır, “Seçim döneminde prefabrik okullarını Düzce’den kaldıracağımızı ifade etmiştik. Düzce’de 13 tane prefabrik yapının olduğunu bakanımıza iletmiş, 28 milyon liralık bir ödenek aktarmıştı. Şuanda Mili eğitim Müdürlüğü il özel idaresiyle 33 tane okul yapacak. Bunların maliyeti 124 milyon. 10 yıllık süreç içerinde Ak parti iktidarının Düzce’ye aktarmış olduğu önemli bir meblağ olarak görüyorum. Gümüşpınar’daki kampüsde de liselerin hepsini o bölgeye aktaracağız. 33 okulun yanı sıra otistik çocuklarımız için Kiremitocağı Mahallesine bir hayırseverimiz okul yapacak. Rehberlik araştırma merkezi içinde yer bulunarak onlara da bir bina yapılacak . Düzce’de eğitimle alakalı fiziki şartlarla ilgili kimse bir şey söyleyemeyecek. 2014’ün sonunda 2014-2015 eğitim öğretim döneminde büyük ihtimalle Düzce’ye hizmet eder hale gelecek.
Çakır, ayrıca Kardüz ve Sinekli yaylalarının yolları ile Konuralp müzesi ve Ceneviz kalesi için ödeneklerin ayrıldığını söyledi.
Çakır, Akçakoca Sarıyayla barajının yer tesliminin yapıldığını en kısa sürede yapımına başlanacağını ifade ederken Çilimli ve Akçakoca Altuncay bölgesinde iki tane gölet yapımı için fizibilitelere de başlandığını belirterek İstanbul’a su veren Düzce’de de su sorunun büyük oranda çözüleceğini belirtti.
İSKİ ile ilgili de çalışmaların olduğunu dile getiren Çakır, “Bu Konuyu yasal zemine oturabilirsek Düzceli çok memnun kalacak.” Dedi.
Çakır, “Tarım ve hayvancılıkla alakalı çalışmalar yapmak istiyoruz. Düzce Bursa Sakarya Kocaeli ovası gibi tamemen sanayinin yoğunlaştığı ve yaşam şartlarının zor olduğu bir Düzce yerine halkının çocuklarına bırakabileceği güzel bir Düzce olsun istiyoruz.”diye konuştu.
4 Yıllık süre az değil
Çakır, Teşviğin yeniden uzatılması ile ilgili olarak ise “ 4 yıllık bir süre az değil. Bu süre sanayicilerimin buraya yerleşmesi ve kökleşmesi ne sebep olacaktır.”dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder