4 Şubat 2013 Pazartesi

DÜZCE TÜRKİYENİN EN YEŞİL 4.KENTİ

En yeşil 4. Kentiz!

04.02.2013 18:45:23Yorum

İstanbul’da bir araştırma firması Çevre ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Devlet Planlama...



İstanbul’da bir araştırma firması Çevre ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Hazine Müsteşarlığı ve İller Belediyelerinden edindiği bilgiler kapsamında Türkiye’nin en yeşil kentlerini belirledi. Bu kapsamda Düzce listeye 4. Sıradan girerek ilk kez Türkiye genelinde ilk 10’da kendisine yer buldu.

İlimiz Düzce Kültür, Eğitim, Güvenlik, Ekonomi, Yaşanabilirlik, Sağlık gibi bir çok ana dalda Türkiye genelinde hem ya sonra sıralarda ya da orta sıralarda yer alıyordu. Fakat bu sefer Düzce en yeşil kentler klasmanında listeye 4. Sıradan girerek ilki başardı. İstanbul’da bir araştırma firması tarafından 3 bakanlık, 1 teşkilat, 1 müsteşarlık ve 81 il belediyesinden edindiği bilgiler kapsamında Türkiye’nin en yeşil kentler haritasını çıkarttı. Haritaya göre Düzce Türkiye’nin en yeşil dördüncü kenti. Trabzon, Artvin, Bursa gibi illeri geride bırakan Düzce listeye dördüncü sıradan girdi. Ankara, Konya, Van gibi şehirler ise listenin son sıralarında yer alması dikkat çekti.

Yapılan araştırmaya göre Ordu birinci, Giresun İkinci, Rize Üçüncü, Düzce Dördüncü, Trabzon beşinci, Artvin Altıncı, Bursa yedinci, İzmir Sekizinci, Bolu dokuzuncu ve Karabük onuncu sırada yer aldı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder