19 Şubat 2013 Salı

DÜZCE İL BAŞKANI SAYIN METİN KAŞIKOĞLUNDAN MÜJDE

AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaşıkoğlu Düzceliler 2 müjdeli haber verirken, Düzce Belediyesi’nin terminal yapımında kamulaştırma konusunda sıkıntı çektiği vatandaşların davalarını aldığı iddialarına da açıklık getirdi.
AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce’nin gündemini ilgilendiren konular hakkında açıklamalar yaptı. Kaşıkoğlu yaptığı açıklamada ilk olarak teşvikin Düzce’de 4 yıl daha uzatılacağı müjdesini vererek, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Perşembe ve Cuma günü Ankara’da 5’li yapı içerisinde Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Başkanı ve İl Genel Meclis Başkanı ve benim olduğum genişletilmiş il başkanları toplantısında sayın başbakanımızın basına kapalı oturumda yaptığı açıklama ile teşvikin yeni açıklanan bölgesel teşviklere göre Düzce 4. Bölge olarak ifade edildi. 4. Bölge ve sonrası illerde 4 Yıl süre uzatılmasına ilişkin çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu paylaştı. Bu sevinçli haber biraz daha etiğe kemiğe büründükten sonra açıklanması doğru olacaktı. Ama biz bunu bu şekli ile açıklamak istedik. Belki buradan taşınmayı düşünen, belki teşvik uzamayacak diye işçi çıkarma yoluna gitme düşüncesi içinde olan fabrikaların önüne geçmek adına bir an önce yüzde 99 oranında gerçekleşme ihtimali bulunan ve başbakanımızın ağzı ile ifade ettiği müjdeyi paylaşım ve herkes geleceğinin planlamasını bu şekilde yapsın istedik. İnşallah ete kemiğe bürünür ve yasal düzenlemeler yapılır. 4. Bölgede ki teşvikte 4 yıl uzatılmış olur. Birde şunu söylemek lazım. 4. Bölge olmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Belki çok farkında değiller ama Ankara’nın batısında 4. Bölge olan tek il bizim olduğumuz ifade etmek isterim. Bunun hepimiz için hayırlı olmasını ve ekonomimize can getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Kemoterapi merkezi için onay çıktı
Kaşıkoğlu’nun ikinci müjdesi uzun zamandır Düzce’nin gündemine olan kemoterapi merkezi ile ilgili oldu. Kaşıkoğlu, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde 5 ünitelik bir merkez kurulacağını ifade ederek “ kanser teşhisinin konmasının zorluğu bir tarafa bu teşhisin konduktan sonra tedavi süreci 20 günlük periyotlar halinde il dışında Akara, Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi illere vatandaşlarımızın gitmesi bizi üzüyordu. Sağlık Bakanlığı ile sayın müsteşarlımızla milletvekilleri aracılığı ile yaptığımız görüşmelerde bugün sevinerek şu müjdeyi rahatlıkla verebilirim ki ete kemiğe bürünen bir gelişme. Sağlık Bakanlığı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde 5 üniteden oluşan kemoterapinin kurulması için kararını verdi. Talimat Düzce Devlet Hastanesine ulaştı. İnanıyorum ki çok kısa bir süre sonra teşhisi kanser olarak konan hastalarımızım eğer ihtiyaçları varsa kemoterapi ünitelerinde ki tedavileri inşallah Düzce’de ki hastane bünyesinde diğer illere gitmeden imkan tanıyarak Düzce’de karşılanmış olacak. Elbet kimse kanser olmasın ama bir vaka ki kimse geleceği belli değil hiç olmazsa o olduğunda ikinci bir kez kanser yapacak etkileri ortadan kaldırmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Böylesine amansız hastalıklarla mücadele eden şifa bekleyen hastalarımıza Allah’tan şifa diliyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.
AK Parti ordusu kuracağız
Kaşıkoğlu, sandık kurulları için yönetim oluşturduklarını belirterek “9 bin 54 kişilik dev bir AK Parti ordusu kuracağız. Adeta bir siyasi ordu kuracağız. Bunları iyi organize etme noktasında arkadaşlarımızın ciddi gayreti var. Bunların eğitimine yönelik 24 Şubat’ta Pelemir Otel’de eğitim semineri düzenleyeceğiz. Orada da Ankara’dan Genel Merkez’den yetkililer ile birlikte o eğitimleri tamamlaşmış olacağız. Bir gün öncesinde de 23 Şubat’ta üniversite ve Düzce gençliğine yönelik bir söyleşi programı olacak. Bunu da ifade etmek istedim” şeklinde konuştu.
Hastane inşaatında yakın markajdayız
Kaşıkoğlu, 300 yataklı devlet hastanesi inşaatını yakından takip ettiklerini vurgulayarak “300 yataklı devlet hastanesinin ihale süreci epey geride kaldı. Ağır aksak işledi. Biz 2012 yılının sonunda hizmete açılmasını umduğumuz binada maalesef biz istediğimiz gelişmeleri göremiyoruz. Bu bir gerçektir. Bundan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Hükümetin bütün bütçesini ayırdığı bütün kaynakları seferber ettiği ortamda sadece ve sadece ihaleyi alan firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeni ile içine düştükleri ekonomik açmazlar nedeni ile bu işin yürüyememesi bir siyasi partinin iktidar partisinin il temsilcisi olarak bizleri üzüyor. İşi ihale eden sağlık bakanlığı adına TOKİ başkanlığı ile milletvekilleri aracılığı ile yakın markaj içindeyiz. Bir şekilde bile olsun mesahama gösterilmemesini ve bu işin artık askıda kalmaması adına kanunun ve mevzuatın bize verdiği tüm imkanları seferber ederek bu işin bir an önce olması için girişimlerimiz devam ediyor. Ümit ederiz ki orada da önemli gelişmeler yaşanır kısa sürede hastane binasına kavuşuruz” dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder