28 Ocak 2013 Pazartesi

KAYNAŞLININ TÜRKİYEDEKİ 872 İLÇE ARASINDA 194. SIRADA OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ?


KAYNAŞLININ TÜRKİYEDEKİ 872 İLÇE ARASINDA 194. SIRADA OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ?

 

    Devlet planlama teşkilatı (DPT) 2004 yılı İlçelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması(SERGE) na göre  Kaynaşlı 872 ilçe arasında 194. sıradadır. Ve  gelişmişlik grubunda 6 gruptan 3. gruptadır.

    Elbette Kaynaşlı coğrafi konum ,doğal güzellik, İklim, ulaştırma, sanayi, ticaret, turizm v.b Allahın bahşettiği nimetler itibariyle  daha fazlasına layıktır. Yukarıdaki sıralama hiçte küçümsenecek sıralama değildir. Unutmayalım ki Kaynaşlı 10 yıllık yeni bir ilçedir. 1999 depreminde tamamen yıkılmış ilçedir. Bolu tünelinin yapılması ile Karayolu ticaretinin bittiği ilçedir. Bütün bunlar göz önüne alındığında Kaynaşlının gelişmişliği asla küçümsenmemelidir. Üstelik bu sıralama 2004 yılına göredir. Eminim ki 2014 yılında yapılacak sıralama Kaynaşlıyı çok daha üst sıralarda gösterecektir. İnternetten bu yazıya baktığınızda birçok il merkezinden ve yüzlerce yıllık ilçelerden daha ilerde olduğumuzu göreceksiniz.

    Sayın Kaynaşlılar bardağın hep boş tarafını değil birazda dolu tarafını görelim. Halimize şükredelim. Ağlamakla, sızlanmakla, bir yere varamayız. Kaynaşlının eksiklerini değil güzelliklerini ön plana çıkarmalıyız. Şöyle bir empati yapalım. Siz sanayicisiniz ,turizmcisiniz , iş adamısınız, yatırımcısınız. Her türlü olumsuzluğun olduğu bir yere yatırım yapar mısınız.?  Siz gezi yapmayı planlayan yabancı veya yerli turist olsaydınız. Güzellikleri ön planda olan huzur bulacağınız bir yere mi? Giderdiniz. Yoksa olumsuzluklarla dolu bir yere mi?

   Bunun en bariz örneğini depremde yaşamadık mı? Türkiyenin her tarafından iş adamları Kaynaşlıya yardım ettiler ama bir tanesi burada yatırım yapmadı. Niçin? Çünkü yardım başkadır yatırım başka.

   Fenerbahçe kulübüne ve Aziz YILDIRIM beye şükran borçluyuz. Onun sayesinde Kaynaşlıyı Dünya tanımış, onun sayesinde Beşiktaş gelmiş ve başka kulüpler arayışa geçmiştir.

   Lütfen ne olur Yiğidi öldürelim ama hakkını da verelim. Her şeye rağmen Kaynaşlı kalkınma atağına geçmiştir. Elbette eksiklerimizi dillendireceğiz. Elbette Kaynaşlıyı güllük gülüstanlık göstermiyeceğiz. Ama iflah olmaz , bitmiş, tükenmiş, yok olmuş bir yer olarak lanse edip buraya yatırım yapmak isteyen, buraya göç etmek isteyen buraya gezmeye gelmek isteyenleri korkutmayalım lütfen.

KENDİNE GÜVENMEYENİN BAŞKASINDAN GÜVEN BEKLEMEYE HAKKI YOKTUR

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder