1 Ekim 2012 Pazartesi

GALATASARAY ÇATALÇAMA GELİYOR

Galatasaray Düzce'ye geliyor

01.10.2012 14:07:54Yorum

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından Topuk Yaylası’nda açılan tesislerin ardından Beşiktaş’da Düzce’de Kurugöl’ü beğenmiş ve almak için girişimlere başlamıştı...


Geçtiğimiz günlerde ailesi ile birlikte Bolu’nun Abant gölüne giden Galatasaraylı yönetici Sedat Doğan, çevrede incelemelerde bulunurken gözüne birden Düzce’nin Kaynaşlı İlçesine Bağlı Çatalçam köyünün Sakarca Yaylasına çevirdi. Buranın neresi olduğunu merak eden Doğan, hemen çevrede bulunan vatandaşlara bölgeyi sordu ve yerin Sakarca yaylasını olduğunu ve ulaşımının kolay olduğunu öğrendi. Yaylayı dolaşmak için ailesini Abant’da bırakan Doğan hemen arabasına atladı ve yanına bölgeyi bilen birini daha alarak Sakarca Yaylasına çıktı.

Hayranlık yaşadı
Sakarca Yaylasına gelen Doğan, bölgeyi hayretlikle karşıladı. Hemen Yaylada bulunan köylülerin yanına giden Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan bölgenin ayrıntılarını almaya başladı. Aklına Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün Düzceli olduğu geldi ve hemen Öztürk’ü arayarak Sakarca yaylası hakkında bilgiler verdi. Öztürk’de bölgeyi bildiğini belirtti ve bölgenin çok özel ve güzel bir nokta olduğunu belirtti. Sedat Doğan bölgeye tesis kurulabilecek bir yer olduğunu fark etmesinin ardından notlarını almaya başladı.
İstanbul’da Kulübe bildirdi

Sedat Doğan akşam İstanbul’a döner dönmez Türk Telekom Arena’da bulunan kulübe giderek Sakarca Yaylasını beğendiğini ve bölgeye tesis yapılabileceğini iletti. Cep Telefonu ile çektiği görüntüleri de kulübe bırakan Doğan, Başkan yardımcısı Düzceli Adnan Öztürk ile bir araya gelerek, konuyu uzun uzun tartıştı ve tesisin yapılması için girişimlerin başlatılması gerektiğini bildirdi.
Çatalçam Köyü - Sakarca Yaylası
Çatalçam köyü, Düzce’ni Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür. Abant Gölüne oldukça yakındır.Köyün yaylası olan Sakarca yaylasından Abant oldukça güzel görünür. Düzce’ye 33, Kaynaşlı’ya 15 Kilometre uzaklıkta bulunan Çatalçam kötü 1074 rakıma sahip. Karadeniz iklimine sahip olan Sakarca Yaylasında köyün ekonomisi tarım ve hayvanlığa dayanmaktadır.
Korkmaz; “ FB, BJK’den Sonra GS’yi de bekliyorduk”
Galatasaraylı yöneticinin Sakarca Yaylasını incelemesini öğrenen muhabirlerimiz hemen Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ile telefon ile görüşerek bilgiler aldı. Korkmaz telefonda muhabir arkadaşımıza aynen şunu belirtti: “ İlçemizde zaten Fenerbahçe Spor Kulübüne ait bir tesis bulunuyor. Bu tesisin ardından Beşiktaş’da ilçemize geldi ve incelemelerde bulunarak Kurugölü beğendi ve imzalar yakında atılacak. Galatasaray’ı da ilçemize bekliyorduk. Ben Ankara’dayım. Geldikleri hakkında bir bilgim yok. Geleceklerini tahmin ediyorduk. Ama böyle geleceklerini düşünmemiştik. Gelirlerse her türlü destekcisi olacağız” dedi.
“Resmi bir teklif gelmedi”
Sakarca Yaylasında incelemelerde bulunarak alma işlemlerine başlamak için çalışmalarını başlattığı öğrenilen Galatasaray yöneticilerinin bu çalışmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiranla da görüşen muhabirimiz Şiran’a durumu aktardı. Şiran ise şunları dile getirdi: “ Şu ana kadar bize herhangi bir resmi teklif gelmedi. Fenerbahçe zaten ilimizde çalışmalarını sürdürüyor. Fakat Galatasaray kolundan bize herhangi bir teklif gelmedi. Yakın zamanda gelir mi onu da bilmiyorum” dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder