9 Eylül 2012 Pazar

DÜZCEYE KANSER HASTANESİ ŞART

Düzce’ye onkoloji hastanesi şart

04.09.2012 19:14:00Yorum

İstanbul-Ankara gibi şehirlere yakınlığı ile bilinen ve son dönemlerde kanser olaylarının sıkça görülmeye başlandığı Düzce’ye onkoloji hastanesinin yapılması şart oldu...




İstanbul-Ankara gibi şehirlere yakınlığı ile bilinen ve son dönemlerde kanser olaylarının sıkça görülmeye başlandığı Düzce’ye onkoloji hastanesinin yapılması şart oldu. Muncurlu Devlet Hastanesi binası, onkoloji hastanesi yapılması için oldukça uygun konuma sahip olarak gösteriliyor.
İstanbul ve Ankara’ya yakın olan Düzce, bilindiği gibi oldukça stratejik bir konuma sahip ve diğer bütün illerin İstanbul’a bağlantısını sağlıyor. Son dönemde Düzce’de de artan kanser vakalarına karşı, Düzceli vatandaşlarda başka illere giderek bu amansız hastalığa çare arıyorlar.
Düzce’ye en yakın Onkoloji Hastaneleri, Bursa, Ankara ve İstanbul’da bulunuyor. Düzce ve bölgesinde ise onkoloji hastanesi bulunmaması çok sayıda vatandaşı mağdur ediyor. Onkoloji Hastaneleri'nde kanserli hastaların tanı, tedavi ve izlemleri yapılıyor. Böylelikle, hastalar hem daha uzun süre yaşıyor hem de kontrol altında tutularak tedavileri olumlu sonuç verebiliyor.
Düzce’ye kadar dayanabildiler
Düzce’de hafta sonu yaşanan iki olayda, kanser hastası oldukları öğrenilen ve tedavi için İstanbul’a giden iki kişi sadece Düzce’ye kadar dayanabildiler. Sivas ve Kayseri’den gelen kanser hastası iki kişi Ankara’da ki Onkoloji Hastaneleri’nde yer bulamadıkları için İstanbul’a sevk edildiler ve hastaneye varamadan amansız hastalığa yenildiler. Düzce’de yaşanan iki olayda, akıllara ‘Neden Düzce’de bir Onkoloji hastanesi yok?” Sorularını getirdi.
Muncurlu Hastanesi uygun
Aziziye Mahallesi’nde yapımı devam eden 300 yataklı devlet hastanesinin bitirilmesinin ardından boşa çıkarılması muhtemel olan Muncurlu Devlet Hastanesi binası Onkoloji Hastanesi için uygun görünüyor. Konumu ve yapısı itibarı ile kanser tedavisi gören hastalar için bulunmaz nimet olan Muncurlu Devlet Hastanesi’nin, onkoloji hastanesi yapılması için başta AK Parti Düzce Milletvekilleri ile Düzceli yöneticilerin Sağlık Bakanlığı nezdinde harekete geçmesi ve Düzce’ye hayati önem taşıyan hastaneyi kazandırması bekleniyor.


YORUMLAR İrfan AKDOĞAN Kanser hastası veya yakını olanlar çok iyi bilir. Tedavisi yıllarca sürdüğü için Ankara veya İstanbulda ev kiralanmakta ev kirası ve ev masrafları hastaneye gidiş geliş ve hasta yakınlarının geliş gidişleri büyük maddi ve manevi yıkımlara sebep olmaktadır. Hasta yakınları evini,malını varını yoğunu en önemlisi işini kaybetmektedir. Bu konuyu gündeme getiren düzceninsesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Düzceli kardeşler bıkmadan usanmadan bu konuyu gündemde tutmaya devam edelim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder