29 Mayıs 2012 Salı

KAYNAŞLI İLÇE BAŞKANIN MESAJI

Biz siyasette senfoni oluşturmaya çalışıyoruz…….

Öncelikle şu tesbiti yaparak başlamak isterim ki………………!!!

Sultan Alparslanın 1071’de anadoluya girdiği ordusunda

1- mezhep çatışması yoktu 2- etnik ayrıştırma yoktu

Birlikte aynı ideali paylaşan insanlar kürdü –türkü,lazı-çerkezi ile aynı bayrak altında toplandı; anadolunun kapılarını Türklüğe dolayısı ile islama açtılar…………..

Bu tesbitten yola çıkarak bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı en güçlü referansımız

-tarihtir

-Medeniyettir

-Değerler sistemidir

-Ahlaktır

-İnanç köklerimizdir

Herkes bunu bu şekilde tesbit ederse bu doğru reçete ile yanlışa varılması mümkün değildir…..

Ve şuda unutulmamalıdır ki………………….!!!

Bir devleti bir toplumu ayakta tutmanın iki enstrümanı vardır…- Gençlik ve Ahlak politikası,yani gençliğin ayakta tutulması..

Değerler toplumunu inşa edemeyen bir toplumun medeniyet inşa edebilmesi mümkün değildir.

İnşa ettiği değerler sistemini yaşatamayan bir toplumun inşa ettiği medeniyetide sürdürmesi mümkün değildir.

Hayat insanın beslediği değerlere, ahlakla diğer kültürel birikimlerle birebir ilgilidir, alakalıdır.

O nedenle yozlaşmaya karşı direnmeyi hepimizin benimseyip yaşayıp geleceğe taşıması içinde herkesin üzerine düşen bir şeyleri görev sorumluluğu içerisinde yerine getirmesi lazım..

Devletin ahlaklı olunacak ahlaklı ol demesiyle ahlaklı olunmaz.Bunun aile,anne-baba,abla-abi,amca-hala,dayı-teyze boyutu var. Yani önce çevre ve aileden başlar sonra sokakta devam eder ve okul hayatıyla perçinleşir..

Devamında ülkenin basın yayın organlarından tutunda sivil toplum kuruluşlarına kadar bütün bi sistem bu değerler sistemini beslediği takdirde insan,devlet,medeniyet ayakta kalır. Eğer bu parmetrelerden biri yok olusa sistemin ayakta kalması mümkün değildir.

Şimdi şunu diyebiliriz………………..!!!

Bir milletin ayakta kalması canlı olması örnek teşkil etmesi ilelebet yaşaması lider olması için iki unsuru ayakta tutması lazım……

1- o miletin ahlakı

2- gençlerin ayakta olması

bu yüzde bizim siyasi anlayışımızın merkezinde insana hizmet vardır,içinde bulunduğumuz hareket bir millet hareketidir.yaratılanı YARADANdan ötürü seven bir anlayışla devleti ve siyaseti insana hizmetin yolu olarak görüyoruz..

Şirin kaynaşlımın güzel insanları……………!!!

Kaynaşlı sevdasıyla yetişmiş bir ilçe yönetim kadroları olarak ekmeğini yiyip suytunu içerek büyüdüğümüz bu topraklara daha faydalı olabilme arzusu her zaman hayallerimizi süslemiştir.kaynaşlı lı hiçbir zaman imkansızlıklara isyan etmemiş,burun kıvırmamış,miletini-devletini suçlamamış,dik durmuş,azim ve kararlılığıyla kendine çizilen ufukların çok üstünde başarılar elde etmiştir.onu iyi tanımayan tanıyamayan içtenliğini ve samimiyetini anlamayanlar yanlış değerlendirebilirler.

Siyaset şüphesiz hizmet etmenin etkin yollarından biridir..Orkestrada farklı seslerin senfonu oluşturduğu sürece insanları başka dünyalara götürür…insanlar enstrümanları uyumunu sağlayamazlarsa kakafoni oluştururlar.

Biz siyasette senfoni oluşturmaya çalışıyoruz

Farklı düşünce,fikir,oluşum ,farklı etnik grup bütün bunlarla ayrılmaz birlikteliğimiz kaynaşlı halkının zengini meydana getirsin istiyoruz ve biz ülkemizin beklide dünyanın en güzel topraklarında biri üzerindeyiz..tarihimiz zengin çoğrafyamız güzel bu topraklar üzerinde ne varsa kimde hani donanımdan uygarlıktan kalmış olursa olsun onları bugün insanlığın geleceğin önünde bize verilmiş emanetler olarak görüyoruz..

Tekrar ifade ediyorum ki………..!!!

Biz siyasette kakafoni değil senfoni oluşturmaya çalışıyoruz……………….

Çünki kardeşler arasında hesaplaşma değil helalleşme olur..biz kaynaşlımızın 20 köy 7 mahallesiyle birbiriyle kucaklaşmasını birbiriyle helalleşmesini istiyoruz…

Bizim siyasetimiz her zaman kuçaklaşmanın helalleşmenin üzerine bina edildi.biz ayrıştıranlardan değil kucaklaştıran birleştirenlerden olduk ,olmayada devam edeceğiz..

Bu milletin gönül tahtında bir yer sahibi olmayı dünyanın hiçbir makam ve mevkiine değişmeyiz. Ve makamlar bizim için kinini kusma öç alma yeri değil millete hizmet yeridir.

Mevkiler ve makamlar kuşkusuz isimlerle anılır ve oradaki insanlarla anlam kazanır yoksa makam mevki kişiye güç katmaz bunun bilincindeyiz çünki o güç geçicidir…

Elbetteki hizmet etmenin yolu siyasetci olmaktan geçmemektedir.bahcede fındık toplayan70 yaşındaki ninemizinde,girişmleriyle istihdam sağlayan iş adamlarımızın da ,bütün çalışanlarımızın da yaptığı esasında bu memlekete hizmet olduğunun bilincindeyiz..yeter ki niyet güzel olsun…

Niyeti insanlara hizmet etmek olan ve bu yolla mutluluğunu artıranlar hep hayırla anılmışlardır..hizmet ederek mutlu olmak ve sonunda hayırla yaad edilmeye talibiz….sizlerin güveniniş boşa çıkarmamak ,ayrıldığımızdada hayır dunızı esirgemeyecek kadar iz bırakmaktır gayretimiz…… aksine bir durumda hakkınızı helal etmeme gaygısı hem bu dünya hemde öbür dünya için en çok çekindiğimiz sonuç olacaktır..

Hesabını her iki dünyada verebileceksek RABBİM yolumuzu açık etsin..duamız budur..gayret bizden destek halkımızdan Tevfik ALLAHtandır…

Rabbim yar ve yardımcımız olsun

Not-Kaynaşlımıza geçmişte hizmeti geçen tüm yöneticilere teşekkürlerimizi sunuyoruz

Saygılarımla

İstiyorsan hakka varmayı

Meslek edin gönül almayı

Bırak saraylarda mermer olmayı

Toprak ol bağrında güller yetişsin

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder