20 Nisan 2012 Cuma

KAYNAŞLI İÇİN EL ELE


                                              KAYNAŞLI İÇİN EL ELE



            Kıymetli hemşerilerim  Kaynaşlımızı  1999 deprem öncesi ve deprem sonrası olarak iki katekoriye ayırmalıyız.

            1999 depreminden önce  ortasından uluslar arası  E5 karayolunun geçtiği ; Bu yolun kenarında  yüzlerce turistik eşya, market, hediyelik eşya,yerel yiyecek, şarküteri ürünlerinin satıldığı iş yerleri ;  her çeşit kahvaltılıktan tutun, her çeşit et yemeklerinin sunulduğu mükemmel dağ manzarası ve oksijen dolu orman havasını içine çeke çeke  Türkiyenin her yerinden gelen misafirlerin unutulmaz anılarla ayrıldığı  .Türkiyenin en üst bürokratlarının , iş adamlarının, sanatçıların ve dış ülkelerden gelen diplomatların uğrak yeri olan. O kadarki sadece kahvaltı için veya akşam yemeği için  Ankaradan ve İstanbuldan günü birlik misafirlerin geldiği Türkiyenin medahi iftiharı Dünyaca tanınmış  şirin bir beldesiydi. Kaynaşlı insanı mesut mutlu bir hayat sürüyordu. Tüm Türkiye Kaynaşlı ya gıpta ile bakıyordu. Nufus hızla yükseliyor. Kaynaşlı modern bir şehir haline geliyordu.

            Ancak 1999 da takdiri ilahi  korkunç bir depremle Kaynaşlı yerle bir oldu. Taş üstüne taş, baş üstüne baş kalmadı. Binlerce Kaynaşlı lı hayatını kaybediyor, binlerceside hasatanelere kaldırılıyordu. Binlerce çocuk yetim, binlerce kadın ve erkek dul kalıyordu. Sağ kalanlar ise malını ,mülkünü, evini,işini,aşını,akrabasını,arkadaşını,eşini,dostunu her şeyini yitirmiş şaşkın şaşkın bakınır  hale gelmişti. Akşam yüzlerce işci çalıştıran iş adamı sabah kalktığında üzerinde sadece pijaması ile ortada kala kalmıştı. O da sağ kalan birkaç kişi gibi Ankara ve İstanbul Belediyelerinin ve Kızılayın verdiği çorba kuyruğunda sıra bekler hale gelmişti. Enkaz altında sağ kalmış birkaç depremzede  ya donarak, ya yanarak ya dumandan boğularak  yada artçı sarsıntıların dolayı enkazın altında imdat diye bağıra bağıra can veriyordu. Cenazeler toplu halde  çukurlara gömülüyor. Bazı cenazelerin sahipleri olmadığından enkazın başında günlerce bekletiliyordu. Fırsatcılar Türkiyenin her yerinden akın akın Kaynaşlı ya geliyor. Yağmalıyor. Gelen yardımları kamyonlara yüklüyor ve götürüyorlardı. Ne yazıkki gerçek depremzede olan Kaynaşlılara yardımlar yeterince ulaştırılmıyordu. Hatta Dünya Bankasının depremzedelere bağışladığı Kalıcı konutlar bile depremzedelere parayla satılmıştır. Halen o binalarda oturanlar yıllık ödeme yapmaktadır.

              Hepsinden daha önemlisi psikolojisi bozulan Kaynaşlı halkına yeterli psikolojik destek verilmemiştir. 2001 de Amerikanın Newyork kentinde  saldırıya uğrayan İkiz kuledeki sağ kalanlara 5 yıl boyunca psikolojik destek verildiği halde Evini,akrabasını,arkadaşını,eşini dostunu kaybetmiş, giyecek elbisesi dahi kalmamış üstelikte ayda 1000-2000 kez artçı sarsıntılara maruz kalan Kaynaşlı halkına değil 5 yıl 5 gün bile psikolojik destek verilmemiştir. Aradan 13 yıl geçmesine rağmen hala psikolojimiz düzelmemiştir.

             En kötüsü ilçemiz halkı özgüvenini kaybetmiş, yarınından umudunu kesmiş, yaşama azmini kaybetmiş durumdadır. İşte bu durumun derhal düzeltilmesi lazımdır.

             Ak partinin iktidara geldiği 2001 yılına kadar nasılki Türkiye  adam olmaz. Böyle gelmiş böyle gider. Bu hasta komalık artık yataktan kalkamaz inancı  var idiyse ve Ak Parti bu inancı yok edip yarınına güvenle bakan , özgüven sahibi, dünyada gıpta edilen parmakla gösterilen bir ülke durumuna geldiyse. Kaynaşlı da artık silkelenmeli ayağa kalkmalı özgüvenini tazelemeli  ve hak ettiği gelişmiş, çağdaş ,mutlu, ferah, modern bir şehir satatüsüne kavuşmalıdır. Bu da ancak biz Kaynaşlı ların birlik ve beraberliği ile mümkündür.

              Sayın Kaynaşlı lar gelin silkelenelim ölü toprağı üzerimizden atalım. Oksijen deposu havasıyla, temiz suyuyla, Onlarca çeşit yeşillikleri ile ,ormanları,yayları, doğal güzellikleri, gölleri, şelaleleri ,piknik yerleri, havadan ve karadan çok kolay ulaşım imkanı ile yalancı cennet olan Kaynaşlımızı modern bir şehir haline getirelim.
               Sayın Kaynaşlı lar Dünyada lider olan Ak partinin bütün imkanları ile Kaynaşlının emrindedir. 1999 depreminde Kaynaşlıyı ilk ziyaret eden  ve Sarıyer çadır camisinde teravih namazı kılan Dünyanın lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın gözünde emin
olun Kaynaşlının yeri bir başkadır. Nitekim Şu an Başbakanımızın bizzat görevlendirdiği Erol Bayraktar Ak Parti İlçe Başkanı;  Yine bizzat görevlendirdiği Kaynaşlı lı Metin Kaşıkoğlu İl Başkanımızdır. Üstelik Düzcenin üç milletvekili Sayın İbrahim Korkmaz, sayın Osman çakır ve sayın Fevai Arslan Hem kendi aralarında son derece uyumlu hemde İl başkanımızın ve İlçe başkanımızın yakın arkadaşlarıdır. Bilhassa Kaynaşlı Belediye başkanımız, Kaynaşlı Kaymakamımız, Kaynaşlı ilçe Başkanımız, Düzce Belediye Başkanımız, Düzce valimiz ve tüm Düzce ve Kaynaşlı daki Kamu kurum yöneticilerimiz hiç olmadığı kadar uyum içerisinde çalışmaktadırlar. Bu fırsat asla bir daha ele geçmez.Biz Kaynaşlılara düşen sadece istemektir. Lütfen isteyelim projelerimizi bu kurumlara sunalım ve hizmet gelmesini sağlayalım.Göreceksiniz Kaynaşlı 10 yıl sonra inanılmaz gelişmiş , modern bir şehir haline gelmiş olacaktır. Yaşayan görecektir. Çünkü helva yapmak için su hazır, hamur hazır, şeker hazır bize düşen sadece yoğurmaktır. Yani hizmeti istemektir. Durmak yok yola devam haydi Kaynaşlı için el ele yarınlara hep beraber yürüyelim.   Selam ve dua ile.                                                                                                            

                                                                                                                   İrfan AKDOĞAN



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder