10 Nisan 2012 Salı

AK PARTİ KAYNAŞLI İLÇE BAŞKANLIĞININ HİZMETLERİ

1- KAMPÜS PROJESİ: 2011 yılında Üniversiteye tahsis ettiğimiz. yere bina yapılması için Rektörlük ,Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile ortak karar alınıp Üniversitemizin alana çizeceği proje doğrultusunda çalışmalara başlanması kararı alınmıştır.
YER: Düzorman Mevkii
2- HASTANE PROJESİ: İlçemize Sağlık Bakanlığının yapacak olduğu yataklı entegre hastanesinin yer problemi aşılmış , tüm yazışmalar bitmiş, Milli Emlaklar Genel Müdürlüğünden Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasındaki yer takası yapılmış projesi tamamlanarak konu İl Sağlık Müdürlüğünde ihale aşamasındadır. 2012 Haziranında temel atılması muhtemeldir.
YER: Sarıyer Mahallesi
3- KONUT PROJESİ: Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğünden ilçemiz düşük gelirli aileler için 100 adet Tokinin yapacağı 2+1 daireler Başbakanlığımızca onaylanıp hayata geçirilmiştir.
YER: Düzorman Mevkii
4- 1.YURT PROJESİ: İlçemize Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğünden alınan 320 yataklı İlk Öğretim Yurdu inşaatı devam etmekte olup tamamlanma aşamasındadır.
YER: Sarıyer Mahallesi
5- 2.YURT PROJESİ: Yurtkur Genel Müdürlüğünce Üniversiteye tahsis ettirilen alan içerisinde 550 kişilik yurdun projesi hazırlanılıp. Yurtkur Genel Müdürlüğüne sunulmuştur.
YER: Düzorman Mevkii
6- YOL PROJESİ: Boludağı asfalt yenileme projeye alındırılmış ışıklandırma ile ilgili Sedaş ve Karayolları arasındaki sorun Karayolları Genel Müdürlüğü 4. bölge müdürlüğü ile yapılan görüşmelerle bu sorun aşılarak proje hayata geçirilmiştir.
YER: D 100 Karayolu Boludağı
7-NOTER PROJESİ: İlçemize kazandırılmak üzere Noterle ilgili proje hazırlanmış ilçe Kaymakamımızın onayı ile Adalet Bakanlığına yollanmış dosya onaylattırılıp İlçemize Noter kazandırılmıştır. Hak eden Mali Müşavir Bakanlığının belirlediği süreyi beklemektedir.
8- S.G.K PROJESİ : Sosyal Güvenlik Kurumu Kaynaşlı şubesi ile ilgili İlçe Kaymakamlık binamızda yer tahsis edilmiş bu kurumun ilçemize kazandırılması için İl S.G.K ile koordineli yazışmalar devam etmektedir. YER: Kaymakamlık binası
9- KÜLTÜR MERKEZİ: İlçemize kazandırılmak üzere Kaymakamlığımız ve Turizm İl Müdürlüğümüzle koordineli olarak Kültür merkezi içinde kütüphane kongre salonu kazandırma projesi devam etmektedir.
10- SPOR PROJESİ:  Gençlerimizin istekleri doğrultusunda  spor kompleksi alanına kurulmak üzere başlatmış olduğumuz. kapalı yüzme havuzu projemiz yetkililerce onay görmüş proje ihale bedelinin yarısı temin edilmiş diğer yarısı için çalışmalarımız devam etmektedir.
                                                                                             YER: Karaçalı Mahallesi
11- TOPLU KONUT PROJESİ: Belediyemizin toki ile yapmış olduğu çalışma neticesinde İlçemize yapılacak konutların ihalesi yapılmış, İlkbaharda temel atılıp inaşaaata başlanacaktır.
YER: Sarıyer Mahallesi
12- 1.EMNİYET PROJESİ: İlçemizde bulunan emniyet amirliğini müdürlük düzeyine çıkarma ile ilgili girişimler başlatılmış İçişleri Bakanlığından onay alınmış olup konu İçişleri Bakanlığının yazmış olduğu yazıyla Maliye Bakanlığına görüş sunma aşamasına gelinmiştir.
13- 2. EMNİYET PROJESİ: İlçemiz güvenliği için Mobesa(kamera) sistemi kurulma çalışmaları başlatılmış İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler doğrultusunda konu tamamlanma aşamasındadır.
14- ORGANİZE SANAYİ SİTESİ YER TESBİTİ PROJESİ: Kaynaşlı Belediyemiz, Kaymakamlığımız, ile koordineli olarak İlçemizde bulunan hazine arazilerinin tesbiti ve ilgilenen iş adamlarına sunulması için çalışma başlatılmıştır.
15- ŞEHİR PLANI PROJESİ: Kaynaşlımızın modern bir şehir görüntüsüne kavuşması için Kurumlarımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yazışmalar devam etmektedir.
16- DERE ISLAH PROJESİ: Malum olduğu üzere İski ile İlimizin yaptığı anlaşma gereğince ilçemizin derelerinde iski havzasını beslediği dolayısıyla iski tarafından ıslah çalışmalarının yapılması ile ilgili görüşmelerine başlanmıştır.
17- TOPUK YAYLASI PROJESİ: İlçemiz sınırları içerisinde bulunan topuk yayla göletinin Fenerbahçe tesislerinin kurulması sağlanmıştır.
YER: Bıçkıyanı Köyü

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder